lauantai 7. tammikuuta 2017

Liikuntarendit top5 2017

Vuosi 2017 on startannut monella käyntiin lupauksella parantaa omaa hyvinvointia ja lisätä liikuntaa. Kuntosalit täyttyvät kuntoilijoista ja lenkkipolulla muuttuu valtatieksi. Luodaan katsaus vuoden 2017 suurimpiin liikuntatrendeihin, joista osa on jo tullut esiin vuonna 2016.

1. Henkilökohtainen valmentaja

Olen tästä todella innoissani. Oma henkilökohtainen valmentaja on hyvä kannustin lähteä treenaamaan. Kynnys perua treenit on suuri ja treeneistä tulee pidettyä säännöllisesti kiinni ja niistä tulee helpommin osa arkea. Valmentaja tekee sinulle myös ruokavalion ja treeniohjelman, joka tukee tavoitteitasi turvallisesti. Kuntosalilla tekniikka saadaan hiottua kuntoon ja loukkaantumisriski pienenee. 

2. Puettava teknologia

Sykemittari, aktivisuusmittari, älyvaatteet... listaa voisi jatkaa loputtomiin. Liikuntaa helpottava teknologia on koko ajan halvempaa ja parempaa. Sykemittari on kaikille jo tuttu juttu, mutta tiesitkö, että myös unta pystyy seuraamaan kotonakin jo suhteellisen tarkasti? Gps-kellolla on hauska mitata kuljettuja matkoja. Enää ei tarvitse sählät tietokoneen epätarkkojen karttaohjelmien kanssa tai kantaa puhelinta mukana.

3. Kehonpainoharjoittelu 

Treenit halutaan tehdä kiireisestä arjesta huolimatta. Yksi suurimpia trendejä tulee siis olemaan kehonpainolla tehtävät treenit, jotka voi toteuttaa oikeastaan missä vain. Kehonpainolla tehdään HIIT-treenejä siinä missä kunnon lihasjumppaakin, vain mielikuvitus on rajana.

4. Jooga

Kiireisen arjen keskellä tuntuu, että rentoutuminen on hukassa. Jooga nostaa selkeästi päätään kaikissa sen muodoissa. Ilmajoogaa ja Hot-joogaa on mahdollista kokeilla melkein missä päin tahansa. Jooga-kursseja järjestetään ja ne ovat suhteellisen edullisia. Kannattaa kokeilla!

5. Ryhmävalmennus ja pienryhmät

Tällä en nyt tarkoit perinteisiä ryhmäliikuntoja. Pienryhmävalmennus on niille ihmisille, jotka tykkäävät liikkua porukassa. Ryhmällä on samantapainen tavoite, mutta jokaisella on yksilöidyt ohjelmat omaan harjoitteluun. Treenit pidetään kuitenkin ryhmässä. Kuitenkin ryhmän tavoite on laajempi esim. kunnon parantaminen, asiakkaan päätettäväksi jää mikä on hänen kuntonsa parantamista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti